J. Ravasz sa vzdal kandidatúry na predsedu Trnavského kraja

25.10.2013 Trnava

Dunajská Streda 25. októbra (TASR) - Kandidát Strany rómskej únie na Slovensku na predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Ravasz z Dunajskej Stredy odstúpil z volieb do VÚC.

"Dôvod je len jediný. Po rokovaniach s Józsefom Nagyom (Most-Híd) som sa rozhodol, že podporím jeho volebný program, s ktorým v plnom rozsahu súhlasím. Budeme spolupracovať," uviedol pre TASR. Dodal, že ich spoločným cieľom bude spojenie rómskeho obyvateľstva na celom Slovensku.

V TTSK ostalo päť kandidátov na predsedu VÚC - József Berényi (Strana maďarskej komunity – Magyar Közösség Pártja, Občianska konzervatívna strana), Tibor Mikuš (nezávislý kandidát), József Nagy (Most–Híd), Andrej Richnák (NOVÝ PARLAMENT), Ivan Uhliarik (Kresťanskodemokratické hnutie, Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická strana).

Volebné miestnosti sa otvoria v sobotu 9. novembra o 07.00 h. Prípadné druhé kolo sa bude konať v sobotu 23. novembra. Uskutoční sa len v krajoch, v ktorých ani jeden z kandidátov na predsedu VÚC nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov. V druhom kole sa zídu dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého kola. Pokiaľ ide o voľbu poslancov, mandát získa kandidát, ktorý v danom volebnom obvode dostane od voličov najviac platných hlasov.
 

Vyberte región